Azt mondják a csúcson kell abbahagyni... Akkor talán be is zárhatnám már rögtön az egész boltot, mert eddigi készételes tapasztalataim alapján, az első teszt alanya a mezőny talán legjobbja. Persze ilyen ellenfelek mellett ez kétes dicsőség. Lássuk akkor Donald Trump kedvenc ételét, a mexikói gyökerekkel rendelkező Chili Con Carne-t, avagy chilis babot. Konzervben...
Biztos vagyok benne, hogy a Baroni cégnél egy rakás irgalmas szamaritánus ül a vezetőségben. Mindenük az éhes, kevésbé jómódú réteg olcsó étkeztetésének biztosítása. Ezért a célért szembe mennek bármivel: gazdasági válság, világpiaci árfolyamok, infláció. Az emberekért vannak bármi áron. Mással ugyanis nem lehet megmagyarázni, hogy a Baroni Chili Con Carne nagyjából 5 éve konstans 300 forint környékén mozog a LIDL áruházakban.
Azt hiszem ez bőven kimeríti az alapos gyanú fogalmát, valami bűzlik Dániában... Még ha nem is onnan jött ez a csoda, bár a származását csak egy alapos oknyomozó riport után tudnám megállapítani.
A bab az EU-ból is van, meg nem az EU-ból is. Há' OK, köszi, ezzel aztán annyira okos lettem, mint amilyen Fekete Pákó meg Kiszel Tünde szerelemgyereke lenne.
400 grammként érkezik az anyag.
A 20% "fuck if i know honnan jött babon" kívül van benne még csomó ízfokozó finomság, köztük búzaliszt (szemöldök ráncolás ON), cukor, fűszerek (ne adjatok már ennyire részletes infókat, szétrobban az agyam a sok tudástól), módosított kukoricakeményítő (na ezt tényleg ne mondjátok el, néha jobb a tudatlanság ha ilyet hallok), kukorica és paradicsompaprika változó arányban (ez így most hogy? egyik konzervbe jutott pár szem kukorica a másikba meg egy kis paripapi?). De az egészre a koronát a brutális mennyiségű, 7,5% marhahús teszi fel. Írd és mondd, hét és fél. Ennyi százalék marha még bennem is lakozik.
Mellesleg azon, hogy nyomokban szóját meg tojást tartalmazhat már fenn sem akadok, hisz a legjobb helyen is előfordul, hogy a kondér körül szaladgálnak a tyukok és belepottyantanak egy-egy tojást a cuccba. Na de haladjunk.
Viszont a figyelmemet az nem kerülhette el, hogy bár értem én, a horvátok is ezt tömik magukba, de döntsük már el, hogy egy mondaton belül milyen nyelven írunk a csomagolásra, mert a "H-2220 Vecsés, Madarska" sor azért szemrákkeltő.
Valamint a "Chilis bab marhahússal" horvát fordítása apró félelemmel tölt el a második, egyszavas mondat miatt. "Sterilizirano." Ahogy sejtettem, Google fordító szerint sterilizált a jelentése. Sterilizált, pont. Nem akarok ilyet olvasni egy étel kapcsán, pont. Biztos ezért nem írták rá nekünk hülye magyaroknak, pont. Sterilizált. PONT
Végül pedig az egészséges táplálkozást szem előtt tartóknak álljon itt ez a tápértéktáblázat... ohh, izé... elnézést, az olyanok nem itt fognak kikötni, de most már mindegy, legyen ez is kint (amúgy huncut ez a horvát nyelv, lásd "Zsír").
Együnk végre.
Felbontás után a kukorica és a tömény ízfokozók illata csapja meg az orrom.
Gyorsan melegítsük is meg. De szó szerint gyorsan ám, nagyon rafkós a cucc, figyeljetek oda rá, kis lángon képes lenne leégni egy perc alatt!
Nagyjából három percnyi agresszív kavargatás után le se égett és kellően meleg is lett, ekkor pedig ez a látvány fogad minket.
Ha már nekik szabad volt ilyesmit használni a tájékoztatóban, akkor nekem is: színre, állagra, illatra chilis bab is, meg nem is.
Ízre szintén, na de nem kéne lelőni a poént.
Talán állagra áll legközelebb a Chili Con Carne-hez, legalábbis én így képzelek el egy jófélét. Távolról sem leves, de nem is olyan pörkölt, hogy meg áll benne a kanál, viszont kellemesen sűrű massza.
Nyílván lehetne sokkal jobb is, de ebben az esetben teljesen elfogadható.
És akkor szeretném nagy tisztelettel bemutatni nektek: Mr. 7,5% marhahús.
Nem látnátok? Hát nem kéne annyit pislogni, tessék akkor be is jelölölöm nektek a kis drágákat.
Végig ennyi lesz a cuccban, így már teljesen érthető az árképzés is, három deka (elvileg) marhahús van benne, annyi meg mondjuk nagyjából 50 forintba kerül boltban, lábszárból.
Amúgyis a bal herémet rá merném tenni, hogy ez valami ipari nyesedék "marhahús".
Bár nagyon rámijesztettek a kukorica mennyiségével a csomagoláson, de meglepően sok jutott bele. Na persze sokkal többet elbírna egy Chili Con Carne, de egynek elmegy. Főleg, hogy ízre se katasztrófa, okés, egyértelmű, egyáltalán nem ér fel a frisshez, de még mintha jobb is lenne mondjuk például a márkásnak számító Bonduelle konzerv kukoricánál.
A 20% babot viszont felejtsük el, jó lesz az ötvennek is legalább, az egész cumó egy teliberakott Bud Spencer film, már csak a hagyma hiányzott belőle. Amivel mondjuk nem lenne gond, a bab jó dolog, persze első randi előtt nem tanácsos zabálni, csak ez nem ment át a minőség rostán. Fele puha, korrekt ízű volt, másik fele meg mintha papírforgácsot töltöttek volna valami héjba. Mindenesetre annyi van benne, hogy holnap aztán nem lesz tanácsos mellettem tartózkodnia senkinek.
Úgy tűnik mégiscsak jut paradicsompaprika mindegyik adagba. Azért bejelöltem őket, mert félénkek, elbújnak és többet nem is igazán találtam. Nem mintha hiányoztak volna, a kanalam ízesebb volt náluk.
Itt be se kellett jelölgetnem, annyira szépen látszanak a hatalmas cafat húsok.
Valamint talán az a piros izé meg chili paprika lenne. Asszem' legalábbis.
Mert, hogy az ízén nem érezni az is biztos. Ez így nem Chili Con Carne, egy óvodással meg merném etetni...
A kukorica és bab kettős minőségét meg tudta volna menteni, egy igazi tüzes chilis bab ízvilággal, de csúnyán megbukott.
Ennyire egy KFC-s csirke valami is csíp...
A szokásos konzerv utóíz itt is jelen van és igazából az is múlik el nehezen, az a szúnyogcsípés "erősség" (cöhhh, inkább kis pikánsság) nagyon gyorsan tova száll.
Ha legközelebb kezembe akad ez a fogás, tuti dobok bele vagy két evőkanál erős pistát, mert ez így nem állapot.
Elfogyott, ennél jobban már nem tudom kikaparni, a tányér meg azért nem egy Emily Ratajkowski, hogy kinyaljam, szóval elpocséklom azt a kis szaftot meg a pár mócsing husikát, ami benne maradt.
Mit is mondhatnék még el erről a Baroni féle Chili Con Carne-ről?
Ettem már ezerszer rosszabb készételeket, de volt szerencsém millószor jobb rendes ételekhez is és nem Michelin csillagos éttermekben...
Viszont az egész tesztben leírtak ellenére kapaszkodjatok meg, mert ez tényleg az egyik legjobb konzerv kaja, amihez eddig szerencsém volt. Képzelhetitek akkor, hogy milyenek vannak a piacon...
Nem csípős, mint ahogy kellene egy chilis babnak, az összetevőkkel akadnak problémák, összeségében viszont az ízvilágtól nem fordul fel a gyomrod egyáltalán, sőt, ha a helyén kezeled a cuccot, akkor még helyenként élvezhető is.
Az adag ennyi pénzért kiadós, egy étkezésnek bőven elegendő, ár-érték arányban még akár azt is mondhatjuk, hogy pazar.
Végül álljon itt az összegzés:
Baroni Chili Con Carne
LIDL
400 gramm
~300 forint
Értékelés: 8
Ha meg nem tudod, hogy ez mit is jelentene pontosan, akkor nézd meg a "GasztroTerror szintek" részleget.
Biztos vagyok benne, hogy a Baroni cégnél egy rakás irgalmas szamaritánus ül a vezetőségben. Mindenük az éhes, kevésbé jómódú réteg olcsó étkeztetésének biztosítása. Ezért a célért szembe mennek bármivel: gazdasági válság, világpiaci árfolyamok, infláció. Az emberekért vannak bármi áron. Mással ugyanis nem lehet megmagyarázni, hogy a Baroni Chili Con Carne nagyjából 5 éve konstans 300 forint környékén mozog a LIDL áruházakban.
Azt hiszem ez bőven kimeríti az alapos gyanú fogalmát, valami bűzlik Dániában... Még ha nem is onnan jött ez a csoda, bár a származását csak egy alapos oknyomozó riport után tudnám megállapítani.

400 grammként érkezik az anyag.
A 20% "fuck if i know honnan jött babon" kívül van benne még csomó ízfokozó finomság, köztük búzaliszt (szemöldök ráncolás ON), cukor, fűszerek (ne adjatok már ennyire részletes infókat, szétrobban az agyam a sok tudástól), módosított kukoricakeményítő (na ezt tényleg ne mondjátok el, néha jobb a tudatlanság ha ilyet hallok), kukorica és paradicsompaprika változó arányban (ez így most hogy? egyik konzervbe jutott pár szem kukorica a másikba meg egy kis paripapi?). De az egészre a koronát a brutális mennyiségű, 7,5% marhahús teszi fel. Írd és mondd, hét és fél. Ennyi százalék marha még bennem is lakozik.
Mellesleg azon, hogy nyomokban szóját meg tojást tartalmazhat már fenn sem akadok, hisz a legjobb helyen is előfordul, hogy a kondér körül szaladgálnak a tyukok és belepottyantanak egy-egy tojást a cuccba. Na de haladjunk.
Viszont a figyelmemet az nem kerülhette el, hogy bár értem én, a horvátok is ezt tömik magukba, de döntsük már el, hogy egy mondaton belül milyen nyelven írunk a csomagolásra, mert a "H-2220 Vecsés, Madarska" sor azért szemrákkeltő.
Valamint a "Chilis bab marhahússal" horvát fordítása apró félelemmel tölt el a második, egyszavas mondat miatt. "Sterilizirano." Ahogy sejtettem, Google fordító szerint sterilizált a jelentése. Sterilizált, pont. Nem akarok ilyet olvasni egy étel kapcsán, pont. Biztos ezért nem írták rá nekünk hülye magyaroknak, pont. Sterilizált. PONT
Végül pedig az egészséges táplálkozást szem előtt tartóknak álljon itt ez a tápértéktáblázat... ohh, izé... elnézést, az olyanok nem itt fognak kikötni, de most már mindegy, legyen ez is kint (amúgy huncut ez a horvát nyelv, lásd "Zsír").
Együnk végre.
Felbontás után a kukorica és a tömény ízfokozók illata csapja meg az orrom.
Gyorsan melegítsük is meg. De szó szerint gyorsan ám, nagyon rafkós a cucc, figyeljetek oda rá, kis lángon képes lenne leégni egy perc alatt!
Nagyjából három percnyi agresszív kavargatás után le se égett és kellően meleg is lett, ekkor pedig ez a látvány fogad minket.
Ha már nekik szabad volt ilyesmit használni a tájékoztatóban, akkor nekem is: színre, állagra, illatra chilis bab is, meg nem is.
Ízre szintén, na de nem kéne lelőni a poént.
Talán állagra áll legközelebb a Chili Con Carne-hez, legalábbis én így képzelek el egy jófélét. Távolról sem leves, de nem is olyan pörkölt, hogy meg áll benne a kanál, viszont kellemesen sűrű massza.
Nyílván lehetne sokkal jobb is, de ebben az esetben teljesen elfogadható.
És akkor szeretném nagy tisztelettel bemutatni nektek: Mr. 7,5% marhahús.
Nem látnátok? Hát nem kéne annyit pislogni, tessék akkor be is jelölölöm nektek a kis drágákat.
Végig ennyi lesz a cuccban, így már teljesen érthető az árképzés is, három deka (elvileg) marhahús van benne, annyi meg mondjuk nagyjából 50 forintba kerül boltban, lábszárból.
Amúgyis a bal herémet rá merném tenni, hogy ez valami ipari nyesedék "marhahús".
Bár nagyon rámijesztettek a kukorica mennyiségével a csomagoláson, de meglepően sok jutott bele. Na persze sokkal többet elbírna egy Chili Con Carne, de egynek elmegy. Főleg, hogy ízre se katasztrófa, okés, egyértelmű, egyáltalán nem ér fel a frisshez, de még mintha jobb is lenne mondjuk például a márkásnak számító Bonduelle konzerv kukoricánál.
A 20% babot viszont felejtsük el, jó lesz az ötvennek is legalább, az egész cumó egy teliberakott Bud Spencer film, már csak a hagyma hiányzott belőle. Amivel mondjuk nem lenne gond, a bab jó dolog, persze első randi előtt nem tanácsos zabálni, csak ez nem ment át a minőség rostán. Fele puha, korrekt ízű volt, másik fele meg mintha papírforgácsot töltöttek volna valami héjba. Mindenesetre annyi van benne, hogy holnap aztán nem lesz tanácsos mellettem tartózkodnia senkinek.
Úgy tűnik mégiscsak jut paradicsompaprika mindegyik adagba. Azért bejelöltem őket, mert félénkek, elbújnak és többet nem is igazán találtam. Nem mintha hiányoztak volna, a kanalam ízesebb volt náluk.
Itt be se kellett jelölgetnem, annyira szépen látszanak a hatalmas cafat húsok.
Valamint talán az a piros izé meg chili paprika lenne. Asszem' legalábbis.
Mert, hogy az ízén nem érezni az is biztos. Ez így nem Chili Con Carne, egy óvodással meg merném etetni...
A kukorica és bab kettős minőségét meg tudta volna menteni, egy igazi tüzes chilis bab ízvilággal, de csúnyán megbukott.
Ennyire egy KFC-s csirke valami is csíp...
A szokásos konzerv utóíz itt is jelen van és igazából az is múlik el nehezen, az a szúnyogcsípés "erősség" (cöhhh, inkább kis pikánsság) nagyon gyorsan tova száll.
Ha legközelebb kezembe akad ez a fogás, tuti dobok bele vagy két evőkanál erős pistát, mert ez így nem állapot.
Elfogyott, ennél jobban már nem tudom kikaparni, a tányér meg azért nem egy Emily Ratajkowski, hogy kinyaljam, szóval elpocséklom azt a kis szaftot meg a pár mócsing husikát, ami benne maradt.
Mit is mondhatnék még el erről a Baroni féle Chili Con Carne-ről?
Ettem már ezerszer rosszabb készételeket, de volt szerencsém millószor jobb rendes ételekhez is és nem Michelin csillagos éttermekben...
Viszont az egész tesztben leírtak ellenére kapaszkodjatok meg, mert ez tényleg az egyik legjobb konzerv kaja, amihez eddig szerencsém volt. Képzelhetitek akkor, hogy milyenek vannak a piacon...
Nem csípős, mint ahogy kellene egy chilis babnak, az összetevőkkel akadnak problémák, összeségében viszont az ízvilágtól nem fordul fel a gyomrod egyáltalán, sőt, ha a helyén kezeled a cuccot, akkor még helyenként élvezhető is.
Az adag ennyi pénzért kiadós, egy étkezésnek bőven elegendő, ár-érték arányban még akár azt is mondhatjuk, hogy pazar.
Végül álljon itt az összegzés:
Baroni Chili Con Carne
LIDL
400 gramm
~300 forint
Értékelés: 8
Ha meg nem tudod, hogy ez mit is jelentene pontosan, akkor nézd meg a "GasztroTerror szintek" részleget.
© Zsé
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése